English version
2013. 04. 22.

A Magyar Rádió Zrt. bemutatja: Orszáczky Jackie Basszusgitár Tehetségkutató - DÖNTÕ és GÁLA

Megszületett az eredmény!

 

A Budapest Jazz Club - a dobosok és a zongoristák után - 2013-ban az ifjú tehetséges basszusgitárosoknak biztosított lehetõséget játéktudásuk megmérettetésére. A tehetségkutató verseny az öt éve elhunyt legendás magyar basszusgitáros, Orszáczky Jackie (azaz Orszáczky Miklós) emléke elõtt tisztelegve kapta a nevét.

 

A zsûri tagjai: Bóna László, Maloschik Róbert, Plútó Horváth József és Ráduly Mihály voltak. Az április 20-i elõdöntõbe (az elõzsûrizett tizenkét versenyzõ közül) öt fiatal tehetség jutott  a zsûri pontozása alapján, a májusi döntõbe: Domokos Gábor (32 pont), Fonay Tibor (40 pont), Péter Tamás (34 pont), Sallay Jenõ (37 pont) és Tálas Áron (37.5 pont). A versenyzõket két kitûnõ jazzmuzsikus tanár kísérte, Cseke Gábor zongorán és Jeszenszky György a doboknál.

 

A díjkiosztót az ötödik és a negyedik helyezett versenyzõ jutalmazásával kezdõdött. Az õ nyereményük egy-egy páros belépõ a Budapest Jazz Clubba, két darab a ház által kiadott CD, valamint egy BJC-s bögre (ami meglehetõs derültséget keltett…), egy BJC-s póló. Horváth Plútó József felajánlásában pedig egy három basszusos koncert lehetõség Plútóval. Mindezeket tehát az ötödik helyezett Sallay Jenõ és a negyedik helyezett Tálas Áron nyerte. Nekik Keleti Kristóf, a BJC PR-osa adta át a díjakat.

 

A harmadik helyezett százezer forintos díját (a BluePort felajánlásában), a BJC csomagját, a Basszusgitárok címû könyvet, amely díjakat  Péter Tamásnak Maloschik Róbert adta át.

 

A második helyezett díja százötvenezer forint, a BJC csomagja, amelyben három darab dupla belépõ van a BJC koncertjeire + a Basszusgitárok címû könyv. Aki a második lett  Domonkos Gábor. Neki a pénzdíj felajánlója, a BJC igazgatója Bóna László adta át a díjakat, a közönség rendkívül hangos ovációja közepette.

 

A 2013-as Orszáczky Jackie Basszusgitár Tehetségkutató verseny nyertese kétszázezer forintot (a Magyar Rádió Zrt. felajánlásából), fellépési lehetõséget a Debreceni Jazz Napokon, egy négyes dupla belépõt a BJC-be, fellépési lehetõséget a BJC-ben + a Basszusgitárok címû könyvet kapta. És õ nem más, mint Fonay Tibor, akinek a felajánló képviseletében Szilágyi Gábor vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat. A közönség hosszan ünnepelte a nyertest, akirõl kevesen tudják, hogy édesapja a hódmezõvásárhelyi dixieland élet egyik központi alakja…

 

Majd Maloschik Róbert külön díjakat adott át, saját felajánlásába: CD-ket, DVD-t és könyvet, mind az öt versenyzõnek.

 

I. helyezett: Fonay Tibor

II. helyezett: Domonkos Gábor

III. helyezett: Péter Tamás

IV. helyezett: Tálas Áron

V. helyezett: Sallay Jenõ

 

GRATULÁLUNK A VERSENYZÕKNEK!

 


 

DÖNTÕ és GÁLA

 

Május 10-én a jövõ basszusgitárosainak legtehetségesebbjei mérik össze erejüket a Budapest Jazz Clubban.

 

A 18.00 órakor kezdõdõ versenyen az elõdöntõbe jutott tizenhárom induló zsûri által legjobbnak ítélt öt versenyzõje állhat majd a színpadra. A tavalyi évek tapasztalatából kiindulva vérre menõ viaskodás helyett, sokkal inkább gála jellegû, „mérkõzésre” számíthat a közönség, ahol a versenyszellem és a feszültség mellett a baráti hangvétel és egy kis humor is elfér majd a színpadon.

 

Az öt induló: Domonkos Gábor, Fonay Tibor, Péter Tamás, Sallay Jenõ és Tálas Áron

 

A zenészeket zongorán Cseke Gábor, dobon Jeszenszky György kíséri.

 

ELÕDÖNTÕ

 

Április 20-án lezajlott az Orszáczky Jackie Basszusgitár Tehetségkutató Verseny elõdöntõje. A zsûri tagjai (Bóna László, Maloschik Róbert, Plutó Horváth József és Ráduly Mihály) pontozással döntötték el, hogy ki legyen az az öt versenyzõ, aki ismét a húrok közé csaphat a május 10-i döntõben.

 

A továbbjutók: Domonkos Gábor (32 pont), Fonay Tibor (40 pont), Péter Tamás (34 pont), Sallay Jenõ (37 pont) és Tálas Áron (37,5 pont).

 

Mindenkit szeretettel várunk a május 10-i döntõre 18:00 órától!

YouTube Channel
V4 2018

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO
NYITVA TARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 19:00-22:00 (koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány