English version
2015. 02. 08.

Jazz, gasztro, szerelem – avagy Valentin-hét a Budapest Jazz Clubban

 
 
2015. február 9. és 14. között szerelemre buzdít a Budapest Jazz Club!
Hazai sztármuzsikusokat felvonultató koncertek, valamint a város legújabb zenés gasztropontjaként emlegetett BJC Bistro Valentin-napi ételkülönlegességei emlékezetes pillanatokat ígérnek a neves helyszín vendégeinek.  
 
 
Az idén január 7-én megnyitott BJC Bistro hamar a jazzrajongók és kísérletezõkedvû ínyencek kedvelt csemege lelõhelyévé vált. A számos ételkülönlegesség ugyanis minden érzékszervre kiterjedõ élményekben részesíti azokat, akik nem csupán egy kiváló koncertre szeretnének ellátogatni, hanem kulináris élményeket is keresnek.
 
 
 
 
Február 9-tõl egészen Valentin-napig olyan afrodiziákumokkal is variáló alkalmi ételkínálat várja a különleges ízek kedvelõit, mely a legkõszívûbb emberekbõl is szerelmes tinédzsert varázsol. Jérce galantin áfonyás zöldsalátával, Vörösborban futtatott sertésszûz nizzai pesztós és erdei gombás rizottóval, Grenadine-szigeteki rukkolás sült tészta királyrákkal és Valentin-napi fehér csokoládés, szedres soufflé szív szerepelnek az étlapon.
Hétfõn, szerdán, pénteken és szombaton, a koncerteket követõen egyszerre válhatunk zenei és gasztro gurmékká. A bisztró vendégei ezeken a napokon nem csak a felszolgált ételekben, hanem az étteremben megrendezésre kerülõ ingyenes jam session koncertekben is megtalálhatja a tökéletes harmóniákat.
 
 
VALENTIN-NAPI FINOMSÁGAINK:
 
Jérce galantin áfonyás zöldsalátával
(hideg járcemelltekercs pikáns töltelékkel)
1250,-
 
Vörösborban futtatott sertésszûz nizzai pesztós és erdei gombás rizottóval
1890,-
 
Grenadine-szigeteki rukkolás sült tészta királyrákkal
2190,-
 
Valentin-napi fehér csokoládés és szedres soufflé szív 
690,-
 
Testarossa
(epres pezsgõkoktél)
1290,-
 
 
Asztalfoglalás javasolt!
(Tel.: +36 1 798 7289)
Áraink forintban értendõk és az ÁFÁ-t tartalmazzák. Ajánlatunk 2015.02.09. és 14. között, valamint a készlet erejéig érvényes.
 
 
 
 
Az említett hat napban olyan koncertekkel találkozhat a nagyközönség, mint például a hétfõi, fiatal zenészek által irányítótt, utópisztikus, ám mélyreható gondolatokat és érzelmeket közvetítõ Silence Fiction, vagy  kedd este megrendezésre kerülõ “I ♥ Budapest Show”, avagy a “Budapestrõl szeretettel” címû duó produkció, melyet az énekes-zongorista-zeneszerzõ Iván Szandra, valamint a szaxofonvirtuóz Jász Andris álmodott meg 2014 tavaszán. A két piszkosul fiatal, ám minden kétséget kizáróan világszinvonalú mûvész különleges, könnyed, játékos és mégis mély érzelmekkel teli zenei világa tökéletesen illeszkedik a BJC Valentin-napi tematikájához.
 
 

 
A hét közepén az alkalmi formációk kerülnek középpontba már, ami a muzsikusokat illeti. Szerdán ugyanis a megismételhetetlen zenei pillanatoké lesz a fõszerep, két egyedi programnak köszönhetõen. Este nyolc órától a Jazz Allstars Project koncertjén Sárik Péter különleges zenei kalandozásra invitálja a mûfaj szerelmeseit. Zseniális zongoramûvészünk a hazai jazz-szcéna ismert mûvészeibõl alkotott egyedi formációt, melyet a közönség nagy valószínûséggel elõször és utoljára láthat-hallhat ebben az összeállításban. Sárik Péter vendégei a magyar zenei élet kiválóságai, Lukács Miklós (cimbalom), a friss Junior Prima Díj tulajdonos Fonay Tibor (basszusgitár, bõgõ), valamint Dés András (ütõhangszerek) lesznek.
 
 
 
 
Szintén szerdán este, 22:00-tól a klub legújabb sorozata, a BJC Groove Jam elsõsorban azokat a vendégeket várja, akik a jazztõl kicsit távolabb fekvõ, populárisabb mûfajokat és a kötetlen, improvizatív zenei pillanatokat preferálják. A zsigerekig ható hangzásokért olyan rezidens zenészek felelnek, akik együttesen több mint egy tucat népszerû csapatban megfordultak már. A gitáros Gajdacsi Gábort hosszú évekig a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekar tagjaként, valamint egyik zeneszerzõjeként ismerhette a nagyközönség, de megfordult már a Mary Popkids, Oláh Ibolya, a Kowalsky és a Vega, illetve Miller Zoltán mellett is. A szintén ex-Kartel tag, basszusgitáros Kiszin Miklós, a jelenleg szerzõi oldalát népszerûsítõ zongorista Cséry Zoltán és az egyszerûen dob-beatbox király Fekete János Jammal neve sem mondható ismeretlennek a szakmában, sõt mind kiváló hírnévnek örvendõ muzsikusok. Ráadásul az este folyamán rendszerint több ismert zenész is betoppan, hogy egy vérpezsdítõ jam erejéig csatlakozzon barátaihoz. Az ingyenes program további különlegessége, hogy az esemény a koncertterembõl kiszakítva, az éttermi résznek is otthont adó teremben foglal helyet, így a zenészeket hallgatva akár a BJC Bistro Valentin-napi kínálatát, vagy bõséges snack lapját is végig kóstolhatjuk.
 
 
 
 
A hét végefelé igen komoly sztárparádéra számíthatnak a jazzkedvelõk. Premecz Mátyás és Badics Márk Budapest Hammond Klub csütörtöki kocertjét követõen, pénteken este a nép-, világ-, kortárs- és jazz zene fúvós kiválósága, Borbély Mihály, valamint Balkán Jazz Project nevû zenekara lép a BJC világot jelentõ deszkáira. A Balkán Jazz Project Borbély Mihály formációja, amely a Quartet B és a Vujicsics együttes közös koncertjei során alakult ki az ismert szaxofonos vezetésével.
 
 

 
Szombaton, azaz a neves Valentin-napon és a BJC tematikus hetének utolsó napján a teltház gyanús Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duókoncert tökéletes záróakkornak ígérkezik. 
A rendkívüli népszerûségnek örvendõ ének-gitár duó különleges színfoltja a hazai, sõt büszkén állíthatjuk az európai zenei életnek. Veronika sokszínû, helyenként hangszerszerû énekhangja és az aznap névnapját ünneplõ gitáros, Gyémánt Bálint basszusokban gazdag gitárhangzása, kettejük nyughatatlan kísérletezõ kedvével, intuitív egymásra hangoltságával teremt komplex és izgalmas zenei élményt. A ritmusokat looper (ismétlõ) effektek fûszerezik, mely segítségével a páros mozgalmas, helyenként bonyolult és izgalmas lüktetésû, organikusan építkezõ zenei szerkezeteket szólaltat meg.
 
 
 
 
Összességében kijelenthetjük, hogy kiváló Bálint-napi hangolódásra és minden érzékszervre kiterjedõ élményekre számíthatnak azok, akik ellátogatnak február 9. és 14. között a Budapest Jazz Clubba. 
 
További információ, részletes programlista és teljes étekínálat a weboldalunkon, valamint a FACEBOOK oldalunkon olvasható.
 

 

YouTube Channel

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO
NYITVA TARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 19:00-22:00 (koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány