English version

Chris Potter - Gilad Hekselman - Németh Ferenc Trio

Chris Potter - Gilad Hekselman - Németh Ferenc Trio

A jazz dobolás és zeneszerzés terén egyaránt kiemelkedő Németh Ferenc közel negyven ország több mint háromszáz városában szólaltatta meg azonnal felismerhető stílusával különleges perkusszív kiegészítőkkel színesített dobfelszerelését. Többezres nézősereg előtt játszott a Los Angeles-i Playboy Jazz Festival-on, a New York-i JVC fesztiválon a Carnegie Hall-ban Herbie Hanckock-kal szerepelt. Az elmúlt években olyan kaliberű zenészekkel működött együtt, mint John Patitucci, Marc Turner, Joshua Redman vagy Russel Ferrante, csak a legismertebb ikonokat említve a hosszú listából.
 
Chris Pottert szintén nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen számtalanszor koncertezett már Budapesten és a jelentősebb hazai fesztiválokon. Közel húsz saját albuma mellett több mint száz korongon hallható erőteljes, virtuóz játéka. A közönségét minden alkalommal zseniálisan frappáns, precíz, villámgyors észjárást tükröző játékával lehengerlő muzsikus a honi koncertek alkalmával csakis a magyar jazz legjobbjaival működik együtt. Nem volt ez másképp 2011 nyarán sem, mikor a Dresch Quartet oldalán varázsolta el a közönséget a BJC-ben, vagy legutóbb a hazai rajongótábor legnagyobb várakozására saját zenésztársaival szerepelt a BJC-ben, hogy a már ismert szerzemények mellett 2017-es The Dreamer is a Dream című korongját is bemutassa.
 
Gilad Hekselman mindent tud a jazzről, játéka egyszerre virtuóz, egyedi, ízléses és kreatív. Az izraeli születésű akusztikus és elektronikus gitárt egyaránt bravúrosan megszólaltató művész mára a New York-i jazz szcéna egyik legkeresettebb alakja, aki az utóbbi években Mark Turner, Danilo Perez és Esperanza Spalding mellett vált a műfaj kortárs képviselőinek meghatározó egyéniségévé. Aktív résztvevője New York jazz életének, így rendszeresen játszik a legismertebb klubokban, köztük a Blue Note, The Jazz Standard, Dizzy's és Small színpadain. A klubkoncertek mellett visszatérő szereplõje a legrangosabb, így a Montreux, North Sea, Montreal és San Francisco jazz fesztiválnak is.
 
A határokon átívelő trió zenéjében könnyen tetten érhető a tagok saját kultúrájának lenyomata. Zenéjük legmeghatározóbb eleme a zabolátlan szabadság és a kreativitás kompromisszumokat nem türő szárnyaló kiteljesedése. 
 
Chris Potter – szaxofon, Gilad Hekselman – gitár, Németh Ferenc – dob
 

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdődő koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete előtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete előtti 30. percig tartjuk fenn.
+36 70 413 98 37, +36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

YouTube Channel

-------------------

Elérhetőség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernő u. 7.


Tel.:

 

+36 1 798 7289
(10:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfő-csütörtök:
10.00 - 24.00
péntek-szombat:
10.00 - 02.00
vasárnap:
16.00 - 24.00
 

-------------------

BJC BISTRO NYITVATARTÁS:

 
hétfő-csütörtök:
11.30 - 24.00
péntek:
11.30 - 02.00
szombat:
18.00 - 02.00
vasárnap:
zárva
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 18:00-22:00 (vagy koncertkezdés előtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány
X