English version

Djabe & Kent Sangster's Obsessions Octet

Djabe & Kent Sangster's Obsessions Octet

A Djabe 18 órától kezd, az Obsessions Octet pedig 20 órától lép színpadra.
 
2017. július 26-án a kanadai Obsessions Octett elõször mutatkozik be Magyarországon.
A kiváló kanadai szaxofonos Kent Sangster együttese elõtt a hazai jazz/world fusion elsõszámú képviselõje, a Djabe mutatja be májusban megjelent új bakelit lemezét, mely a New Dimensions Update Live (LP, CD, mesterszalag) címet viseli.
 
18:00 Djabe
 
A Djabe zenekar 2016 októberében megújult formációval állt színpadra. Égerházi Attila az együttes alapítója és Barabás Tamás a zenei vezetõje a tõlük megszokott igényességgel frissítették fel a csapatot. A doboknál a nemzetközi szinten is több szakmai elismerést elnyert, valamint Artisjus-díjas és Grammy-díjra jelölt Kaszás Péter ül, aki jelenleg is Al di Meola együttesének dobosa immáron hetedik éve. A Djabe régi-új tagja Koós-Hutás Áron többszörös díjnyertes trombitás, aki 2008- és 2010 között rendszeresen szerepelt a zenekar koncertjein. A billentyûknél a hazai jazzélet kimagasló zongoristája, az Artisjus-, eMeRTon- és Erkel-díjjal rendelkezõ Nagy János hallható, aki rengeteg kiemelkedõ nemzetközi és hazai mûvésszel dogozott már együtt. 
A lemezfelvétel az új felállás legelsõ koncertjén készült 2016. október 26-án a Columbus Jazz Klubban. A közönség meggyõzõdhetett a Djabe friss formációjának kvalitásairól. Ezt az élményt élheti át újra a BJC-be ellátogató közönség.
 
 
Barabás Tamás – basszusgitár, Égerházi Attila – gitár, ütõhangszerek, Kaszás Péter  dobok, Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt, Nagy János – billentyûs hangszerek
 
 
20:00 Obsession Octet: izgalom és kellem Kanadából
 
A kanadai jazz élvonalából érkezõ Obsessions Octet Kent Sangster vezetésével a Budapest Jazz Clubban mutatkozik be a Gramy-H Kft. jóvoltából július 26-án, nyári európai turnéjának egyetlen magyarországi állomásán.
 
 
Zipernovszky Kornél ajánlója 
 
A kanadai jazz – bár sokszor nem is tudjuk, hogy azt halljuk, mint Oscar Peterson, vagy Diana Krall esetében – színvonala kiállja a legszigorúbb kritikusok próbáját, ha egyszer együtteseik le tudják gyûrni a nagy távolságokat, amire bizony országon belül is gyakran kényszerülnek. A másik jellemzõ, ami a két említett világsztárra is igaz, hogy a mainstream jazz terén nagyon otthon érzik magukat. Mindkét állítást el lehet mondani a kiváló szaxofonos, Kent Sangster által vezetett Obsessions Octet-rõl, amely végre magyarországi pódiumon is hallható lesz.   
 
A Sangster által vezetett Obsessions Octet 2005-ben alakult, koncepciójuk nagyon egyszerû, négy muzsikus a hagyományos jazzegyüttest, négy pedig a klasszikus vonósnégyest képviseli. Viszont zenéjük mind a klasszikus zene hívei, mind a jazzrajongók táborában nagyszerû fogadtatásra lelt. A szenvedély persze nem véletlenül szerepel nevükben: ez arra utal, hogy a dél-amerikai tangó és más vérbõ zenék állandóan szerepelnek mûsorukon. 2017-es, második európai turnéjukon is biztosan mûsorra tûzik Astor Piazzola feldolgozásaikat, amelyeket legutóbbi lemezükön és korábbi lemezeiken  (Obsession, Melodia) is szerepeltettek. Tavaly jelent meg a Steppin’ Up címû, elektromos hangszereket is megszólaltató albumuk, amelyen fõleg Sangster szerzeményei és hangszerelései szerepelnek. Az Albertai lemezdíjra az album címadó számát is jelölték, és a Milonga Del Angel címû Piazzola-feldolgozásukat. A zenekar korábban megkapta a regionális WCMA és nagytekintélyû kanadai Juno díjait is. Kent Sangster az edmontoni (Alberta állam fõvárosa) jazzélet kulcsszereplõje, mûvészeti igazgatója a város nagy nyári nemzetközi jazzfesztiváljának, a MacEwan Egyetem jazz tanszékének professzora, hangszereléseit és szerzeményeit a város szimfonikus zenekara és más neves együttesei is mûsorra tûzték. Többek között Chucho Valdez, Pat Metheny, Joe Lovano, David Liebman, Ira Sullivan, Randy Brecker, Bob Mintzer, Tommy Banks és Guido Basso társaságában léphetett fel, jazzegyüttesével is több sikeres albumot adott ki.
 
Kent Sangster – szaxofon, Joanna Ciapka-Sangster – hegedû, Neda Yamach – hegedû, Leanne Maitland – brácsa, Ronda Metszies – cselló, John Taylor – bõgõ, Chris Andrew – zongora, Owen Howard – dob

 

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdõdõ koncertek esetében 19:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete elõtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete elõtti 30. percig tartjuk fent.
+36 70 413 98 37, +36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

YouTube Channel

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO
NYITVA TARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 19:00-22:00 (koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány