English version

Djabe with Steve Hackett (Genesis) & Gulli Briem (Mezzoforte)

Djabe with Steve Hackett (Genesis) & Gulli Briem (Mezzoforte)

A Djabe zenekar 21 éves pályafutása alatt számos hazai és nemzetközi díjat gyûjtött be és eddig 42 országban lépett fel. Rengeteg külföldi sztárral dolgoztak együtt. Ezek közül kiemelkedik Steve Hackett, a Genesis gitárosa, akivel 2003 óta van munka kapcsolatuk.


Steve elõször a Djabe: Táncolnak a kazlak albumán mûködött közre, majd 2004-ben megrendezték elsõ közös koncertjüket is Londonban. 2007 óta minden évben lebonyolítanak egy közös turnét valahol a nagyvilágban. Emlékezetes fellépéseik voltak Malajziában, Boszniában, Ausztriában, Szlovéniában, Hollandiában, Lettországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szerbiában, Bulgáriában, Oroszországban és természetesen Magyarországon.
Romániában a Garana Jazz Fesztiválon 13.000 ember tombolt a mûsorukon.


Bár a Djabe az elsõszámú hazai Jazz/World fusion zenekarként vált ismertté, Steve Hackett-el közös mûsoruk jóval túlmutat ezen a mûfajon és elkalandoznak a progresszív rock és jazz-rock világába is. Ennek oka, hogy a mûsorban egyenlõ arányban játszanak Genesis, Steve Hackett és Djabe kompozíciókat. A Genesistõl a Peter Gabriel fémjelezte korszakból a Firth of Fifth vagy a Phil Collins érából Los Endos rendszeresen a koncertek csúcspontjait jelentik. Steve emellett otthonosan mozog a Djabe számaiban is. Több közös lemezt is kiadtak már együtt, és a mûvészek oda-vissza közremûködtek egymás albumain. Legfrissebb koncert lemezük idén február 24-én jelent meg az angol Cherry Red Records, Esoteric Antenna kiadójának gondozásában. A címe: Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers. Az elegáns digipak csomagolásban egy CD és egy DVD korong is található, komplex élményt nyújtva Hackett és a Djabe 2011-es pozsonyi produkciójáról.
A június elején zajló turnéhoz egy másik világhírû muzsikus is csatlakozik a zenekarhoz.


Gulli Briem dobos a legendás Mezzoforte együttes dobosa. Gulli, Djabe és Steve Hackett elõször 2008-ban találkoztak a lettországi Saulkrasti fesztiválon, de csak 2012-ben kezdõdött közös együttmûködésük, a Djabe: Down And Up lemezének budapesti bemutatókoncertjén, ahol együtt játszottak el Genesis számokat. Azóta Gulli is közremûködött a Djabe lemezein és rendszeresen koncertezett is a zenekarral, itthon és külföldön egyaránt. 2014-ben csatlakozott Hackett és a Djabe közép európai turnéjához. Közös koncertjeik kiváló lenyomata a 2015-ben bakeliten, CD-n, DVD-n és Blu-ray-en is megjelentetett Live in Blue koncertalbum, melyet Djabe with Steve Hackett, Gulli Briem and John Nugent néven adtak ki.


2016-ban Steve, Gulli és a Djabe zenészei Szardínia szigetén készítettek stúdiófelvételeket, melynek megjelenése ebben az évben várható.
2017-ben ismét együtt indulnak turnézni a Genesis, a Mezzoforte és a Djabe muzsikusai.
Június 5-én a budapestii közönség ismét részese lehet annak a zenei varázslatnak, amit a kiváló zenészek nem mindennapi fúziója rejt magában.
A formáció az alábbi összeállításban lép színpadra:


Steve Hackett – gitár, ének, Gulli Briem – dob, Barabás Tamás – basszusgitár, Égerházi Attila – gitár, ütõhangszerek, Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt, Nagy János – billentyûs hangszerek

 

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdõdõ koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete elõtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete elõtti 30. percig tartjuk fent.
+36 70 413 98 37, +36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

YouTube Channel

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO NYITVATARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 18:00-22:00 (vagy koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány