Kelet-Bakony lábánál egy kis műhelyben, a Sajtkonyhában, egy több országot megjárt chef keze alatt készülnek a Csurgódombi sajtok. Nagy odaadással készítik, forgatják, gondozzák a pincében a sajtokat mielőtt az ínyencek asztalára kerülnek. Hosszú érlelésű tehén és kecske, kékpenészes sajtok, illetve friss termékek, mint a gomolya, a ricotta, a joghurt és különféle krémsajt alkotják a
Csurgódombi Sajtkonyha bio kézműves termékeinek sorát. A szemfülesek azonban olyan időszakos limitált csemegékre is lecsaphatnak, mint például a szarvasgombás vaj. Folyamatosan kísérleteznek új kultúrákkal, ízekkel, hogy még izgalmasabb termékeket kínálhassanak a különleges ízek kedvelőinek.
A Juhászvin Kft. 1996-ban alakult családi vállalkozásként az egri történelmi borvidéken.
A családnak 60 hektár saját szőlőterülete van, és 140 hektárt integrál, így éves szinten összesen 200 hektár területről 15.000 mázsa szőlőt dolgoznak fel, melybő 10.000 Hl bort állítanak elő. Termékpalettájukon megtalálható vörösbor fajták: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Oprtó, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. Fehérborokat a Leányka, Muskotály, Olaszrizling és a Rizlingszilváni fajtákból állítanak elő.
A
Juhász Testvérek Pincészetének ars poetica-ja egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, igényes piaci szegmensekben.