English version

PÉREZ – PATITUCCI – BLADE: CHILDREN OF THE LIGHT

PEREZ – PATITUCCI – BLADE CHILDREN OF THE LIGHT TRIO

A CAFe Budapest Kortárs Mûvészeti Fesztivállal közös program.
 
A Children of the Light Trio-t a Wayne Shorter Quartet három, egyenként is több mint meghatározó, világklasszis egyénisége alkotja.
 
A zenekar billentyûse, a panamai születésû Danilo Perez klasszikus tanulmányai után, mint annyi más zenésztársa, a jazz zene fortélyait a Berklee-n sajátította el. Ekkor generációjának legjobbjaival, köztük a BJC világsztár sorozatának egyik nagy kedvencével, Terence Blancharddal muzsikált együtt. Tehetségének köszönhetõen pályája könnyedén indult, már a korai években Dizzy Gillespie, Jack DeJonette, Lee Konitz, Charlie Haden és hasonló kaliberû zenészóriások mellett játszott. A mára aktivistaként és tanítóként is jelentõs munkásságot magáénak tudható Perez több Grammy jelöléssel is büszkélkedhet. A trió basszus-felelõse élõ jazz-ikon. Pályája során a legnagyobbakat kísérte. Chick Corea, Herbie Hanckock, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Astrud és Joao Gilberto, Michael és Randy Brecker csak töredéke annak a névsornak, mely megszámlálhatatlan koncert és stúdiómunka során a bõgõst a jazz Olimposzának legmagasabb csúcsára emelte. Ezen formáció különlegessége, hogy a pályáját tíz évesen kezdõ, kétszeres Grammy-díjas Patitucci most visszatér gyerekkori hangszeréhez, és a bõgõ mellett basszusgitárját is kezébe veszi néhány szám erejéig. A trió ütõse, Brian Blade a Fellowhsip Band néven futó zenekarával robbant be igazán a köztudatba, a '90-es évek végén. Az énekesként is praktizáló, magát sok különbözõ stílusban kipróbáló dobos-zseni az ezredforduló óta kíséri Shortert, miközben olyan nevekkel is együtt dolgozott, mint Joni Mitchell, Bob Dylan és Herbie Hancock, csak néhány nevet említve a mûfaji sokszínûség kedvéért.
A Children Of The Light Trio nem kíván szakítani a Shorter-i hagyományokkal, hiszen a kvartetben eltöltött több mint tizenöt év után a Children of the Night címû Shorter kompozícióra utalva a zenekar már a névválasztásával is egyfajta kötõdését, gyökerét fejezi ki. Mégis, a három összeszokott zenész ebben a zenei redukcióban a már megszokotthoz képest új oldalát mutatja. A fél évszázadnyi Shortertõl eredõ kompozíciós-improvzációs technikával szakítva az erõviszonyok itt azonos mértékben oszlanak meg, melyben a három virtuóz jazz zenész egyenlõ szerephez jut. Jól igazolja ezt az is, hogy a trió mindhármuk szerzeményeit megszólaltatja. Egy, a zenekarral készült interjúban megfogalmazott hasonlatot idézve, zenéjük egy olyan családi vacsorához hasonlít, ahol mindenki egyszerre beszél, ám mégis mindenki szavát érteni. A hasonlat azonban így korántsem teljes, az egyszerre hallható történetek ugyanis nemcsak, hogy érthetõek, de lebilincselõen érdekfeszítõek is.
 
Danilo Pérez – zongora, John Patitucci – basszusgitár, Brian Blade – dob
 
 
 
Jegyvásárlás:
 

BJC JEGYPÉNZTÁR:

 
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdõdõ koncertek esetében 19:00 órakor, egyéb esetben pénztárunk a program kezdete elõtt 1 órával nyit.
 

Jegyek kaphatók a BJC-vel szemben található BROADWAY JEGYIRODÁBAN is hétfõfõl péntekig 10:00-18:00 között 300 Ft-os kezelési költség ellenében.

 ( 1136 Budapest, Hollán Ernõ utca 10. / +36 1 340 40 40 / www.broadway.hu)
 

valamint az alábbi jegyirodákban:

 

Jegyek vásárolhatók továbbá online a www.jegymester.hu weboldalon

 
A telefonon foglalt jegyeket a koncertkezdés elõtti 30 percig tartjuk fent.
 
 
Ha még nem járt nálunk, az alábbi linken további hasznos információkat talál:
 
YouTube Channel

JSZ02
V4 2018
 ÚjMûvészet

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 
 
 

-------------------

BJC BISTRO
NYITVA TARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 19:00-22:00

 

Jegyek kaphatók a BJC-vel szemben található Broadway Jegyirodában is hétfõtõl péntekig 10:00-18:00 között. 

 

utalványok
Tripadvisor

 


 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány