Barion Pixel
English version

75 éves lenne Babos Gyula

 

 

"A hatvanas évek derekán a jazzgitározásnak nem volt ismert szakirodalma, így autodidakta módon tanulta, a fülére és a szívére hagyatkozva. Akkoriban ha a Mátyás tériek első vonalában váratlanul pótolni kellett egy kieső tagot, a második vonalból hívtak muzsikusokat. Így került Pege Aladár új zenekarába, melynek tagjaként tizenhét évesen megnyerte a Magyar Rádió jazzversenyét."

WE LOVE WE LOVE BUDAPEST

 
 
Szeptember 20-án, szerdán indult a Budapest Jazz Club és a We Love Budapest első közös jazzestje, Barabás Lőrinccel. 
 
 

NEW YORK JAZZ FESZTIVÁL

 

BJC 16!

 

 

“A Budapest Jazz Club 2007-es indulása után rövid időn belül ismert, itthon és nemzetközileg is jegyzett helyszínné, zenei és kulturális központtá vált. Idén januárban közel hatvan esemény várja a vendégeket, a programok között a jazzkoncertek mellett színházi produkciók és családi programok is helyet kapnak.” - FIDELIO.HU

SZAKCSI-DÍJ

 

Állami díjat neveztek el Szakcsi Lakatos Béláról 

 

 

ÚJ TÁMOGATÁSI FORMA A BJC-BEN!

 

 

"A Budapest Jazz Club a Covid-járvány okozta likviditási gondjaiból fakadó rövid kényszerszünetére válaszul nyitotta meg az Alerant Szeparét, melyen keresztül akár mi is támogathatjuk a klub működését. A vadonatúj részt a klubban, de a kíváncsi szemektől egy kicsit elzárva találjuk, így tökéletes alkalmat kínál arra, hogy jazzimádó ismerőseinkkel különleges hangulatban szórakozzunk. Eközben pedig még jó ügyet is támogatunk." - WE LOVE BUDAPEST

HUNGARIKONOK II.

 

 
A fizikai hordozón is megjelent 2015-ös válogatáslemezt követően 2024-ben a Hungarikonok II. sorozatában újra a legnépszerűbb hazai jazz formációk produkciói hallhatók, sőt, ezúttal láthatók is.

ÚJRANYITÁS '23. - INTERJÚ SUSSZER ZOLTÁNNAL

 

 

“Mint ismeretes, bérletidíj-tartozás miatt június végén lelakatolták a Budapest Jazz Club (BJC) ajtaját. Az ügy óriási felháborodást váltott ki, néhány nappal később Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azonnali, 10 millió forintos támogatást szavazott meg a klubnak, amely a visszakorrigált közszolgáltatási díjból november végéig tudja fizetni a fővárosi tulajdonban lévő székhely bérleti díját. Az Index megkereste Susszer Zoltánt, a Budapest Jazz Club egyik tulajdonosát, hogy megtudja, mi történik most a klubbal.” - INDEX.HU 

KURT ELLING feat. CHARLIE HUNTER

 

 

A kétszeres Grammy-díjas Kurt Elling legújabb projektje pont attól egyedi, hogy nem próbál mindenáron különleges lenni. Könnyed, szerethető harmóniák, a hip-hop és a funk lüktetése között egyensúlyozó bólogatós ritmusok, és persze a már tőle jól megszokott utánozhatatlan elegancia teszik igazán szerethetővé a SuperBlue-t. Az azonos nevű lemezen hallható anyagon a formáció húzóegyénisége, az ördögi technikájáról és egyedi, basszus hangokat is megszólaltató héthúros gitárjáról ismert Charlie Hunter blues-os, RnB-s hangzása is meghatározó. 

BJC 15!

 

 

“Ott vagyunk, ahol szerettünk volna lenni. Ezt már öt évvel ezelőtt, a Budapest Jazz Club tizedik születésnapján is így éreztem. Budapest leglátogatottabb jazz klubja vagyunk, évi 450-500 koncerttel. Kulturális szempontból tehát elértük a kitűzött céljainkat” – mondja Susszer Zoltán, az idén tizenöt éves Budapest Jazz Club egyik tulajdonosa, akit arról kérdeztünk, voltak-e kételyeik azzal kapcsolatban, lehet-e sikeres egy rétegműfajra épülő intézmény, valamint arról, mit gondol a hazai jazzklub kultúráról.“ 

BJC Big Band a Magyar Zene Házában

 
 
 
A BJC Big Bandet 2017-ben hívta életre Csizmadia Dávid trombitás, az együttes a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara. A formáció minden fellépését ünnepi örömzeneként éli meg, különösen így lesz ez, amikor a világ vezető trombitásai közül Ryan Quigleyvel és Louis Dowdeswell-lel lépnek fel a kanadai trombita-nagyság, Maynard Ferguson előtt tisztelgő koncerten a Magyar Zene Házában.
 

UNESCO JAZZ DAY 2011.

 

 

A hazai kezdeményezésű Jazznap.hu, az UNESCO nemzetközi jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam a koronavírus-járvány miatt tavaly a virtuális térbe kényszerült, ahogyan egy évvel előtte is csak online volt lehetőség az ünneplésre.

BJC 14!

 

 

 

Három virtuóz szaxofonos felejthetetlennek ígérkező produkciójával ünnepelte 14. születésnapját a Budapest Jazz Club 2022. január 8-án.

VÁROSHÁZA KONCERTEK

 

Júliusban a Fővárosi Önkormányzattal szoros együttműködésben a Budapest Jazz Club közönsége által legjobban kedvelt duó formációk szabadtérre költöznek és a Városháza Díszudvarán adnak koncertet, összesen négy alkalommal. A gyönyörű, különleges növényekkel díszített hatalmas udvaron különleges hangulatú, szabad ég alatt zajló programmal várják a közönséget.

 

        

 

 

 

COVID UTÁN ÚJRA BJC!

 

 

 

A koronavírus járvány elsők között érintette a kulturális élet szereplőit. Nem csak a zenészeket, színészeket, akiknek a munkája egyik pillanatról a másikra megszűnt, de azokat a helyszíneket is, ahol az előadások mindaddig helyet kaptak, mint színházak, klubok, koncerttermek, éttermek zártak be pillanatok alatt, és élnek - mind a tulajdonosok, mind az alkalmazottak - három hónapja létbizonytalanságban. A teljes nyitás még messze van, de az már látható, hogy nagy összefogásra lesz szükség mindkét, a művészek és a színterek részéről is, hogy újra el tudjon indulni az élet, ne szűnjenek meg a lehetőségek.

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat első koncertje: Dave Douglas Quintet

 

Két évesek lettünk

Miguel Zenón Quartet - beszámoló

 

 

 

"A tegnapi koncert voltaképpen a kvartett „Alma Adentro” című legújabb albumának lemezbemutató koncertje volt – kimondatlanul is. Tisztelgés a szigetországi „könnyűzene” öt nagy alakja előtt, valami olyasmi, mint Lakatos „Ablakos” Dezső, Tűzkő Csaba, vagy legutóbb Balázs Elemér két olyan albuma, amelyeken a magyar „könnyűzene” olyan szerzői előtt tisztelegnek, mint Fényes Szabolcs, Horváth Jenő, Gábor S. Pál, vagy Bágya András. És, hogy ne legyen kétségünk, az album kísérőszövegében arról olvashatunk, hogy a Puerto Rico-i dalszerzők miért ne írhattak volna olyan standard-eket, mint – idézem – „George Gershwin, Cole Porter, Irving Berlin, vagy a Nagy Amerikai Daloskönyv más legendás komponistái”

Kenny Garrett "először"

Elköltöztünk!

 

 

Új helyszínen kezdi meg az évadot a Budapest Jazz Club (BJC): a szervezők csütörtöktől az egykori Duna, később Odeon Lloyd mozi épületében, a Hollán Ernő utcában várják a dzsessz muzsika rajongóit, egészen november 1-jéig. A BJC hosszúra nyúlt nyári szünet után kezdi meg évadját az új helyszínen.

Interjú Bóna Lászlóval

 

 

"A BJC-születésnapot január legelején szoktuk megünnepelni, de ez annak idején nem volt könnyű. A klub első koncertjére a Jazz Steps zenekart hívtuk meg. Amikor Finok Zoli, a formáció vezetője feljött az emeletre a Múzeum utcai épületben, a színpadon még cementes zsákok álltak. Körülnézett, és nagyon hamar közölte, hogy bocs, de ők ezt most akkor mégsem vállalnák. Susszer Zoli tulajdonostársam kedvesen próbálta őket győzködni: ,,igyatok egy kávét és gyertek vissza másfél óra múlva! Higgyétek el, rendben lesz!” A koncert előtt nem sokkal még Zolival pakoltuk le az építési törmelékeket, vödröket. Mire a Jazz Steps tagok visszaértek, pont elkészültünk."

JAZZ MECÉNÁS-DÍJ - 2020

 
 
 
"A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján nemrégiben döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.
 
A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez."

2008-ban még minden nagyon más volt

 

 

 

 

RAKTÁRPLUSZ KONCERTEK

A koncertek az NKA támogatásával a Raktárplusz sorozat keretében valósultak meg. A felvételek a Jazzart Közcélú Alapítvány megbízásából 2021 januárjában és februárjában, a Budapest Jazz Clubban zajlottak. Pályázati azonosító: 202139/04225.

ELÉRHETŐSÉG:
 
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernő u. 7.

Tel.:+36 1 798 7289
Hétfő 16.00-22.00
Kedd - Szombat: 11.30-22.00

Email: info@bjc.hu
 
 
 

KLUB ÉS KÁVÉZÓNYITVATARTÁS (JÚNIUS-AUGUSZTUS)

 

Hétfő: ZÁRVA
Kedd 16:00-01:00
Szerda 16:00-01:00
Csütörtök 16:00-01:00
Péntek 16:00-02:00
Szombat 16:00-02:00
Vasárnap 14:00-00:00
 
BJC BISTRO NYITVATARTÁS:
 
hétfő: ZÁRVA
kedd: 18.00-23.00
szerda: 18.00-23.00
csütörtök: 18.00-23.00
péntek: 18.00-23.00
szombat: 18.00-23.00
vasárnap: zárva
 
Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
JEGYPÉNZTÁR:
 
Koncertnapokon: 18.00-22.00 (vagy koncertkezdés előtt egy órával)
Online jegyvásárlás: ITT

 

X