Barion Pixel
English version

BJC Harmony

BJC HARMONY 2023 - Új merch termékkel bővült a Budapest Jazz Club kínálata 

 

ENCORE!

 

 

A BJC legújabb sorozatában a hazai színművészek legnépszerűbb, kiemelkedő alakjai egy-egy különleges, zenés programmal várják a nagyérdeműt!

 

A sorozat részleteiről ITT olvashat.

VILÁGSZTÁROK A BJC-BEN - Beszámoló a Jeff Berlin Trio feat. Dennis Chambers koncertről - Jazzma.hu

 

Jeff Berlin innovatív játéka több, mint negyven éve hallható mára megszámlálhatatlanul sok lemezen és koncertfelvételen, olyan művészekkel együttműködve, mint Billy Cobham, Scott Henderson, Frank Zappa, Pat Martino, és John McLaughlin, csak néhányat említve a legnagyobb nevek közül.

WE LOVE WE LOVE BUDAPEST

 
 
Szeptember 20-án, szerdán indult a Budapest Jazz Club és a We Love Budapest első közös jazzestje, Barabás Lőrinccel. 
 
 

NEW YORK JAZZ FESZTIVÁL

 

BJC 16!

 

 

“A Budapest Jazz Club 2007-es indulása után rövid időn belül ismert, itthon és nemzetközileg is jegyzett helyszínné, zenei és kulturális központtá vált. Idén januárban közel hatvan esemény várja a vendégeket, a programok között a jazzkoncertek mellett színházi produkciók és családi programok is helyet kapnak.” - FIDELIO.HU

SZAKCSI-DÍJ

 

Állami díjat neveztek el Szakcsi Lakatos Béláról 

 

 

ÚJ TÁMOGATÁSI FORMA A BJC-BEN!

 

 

"A Budapest Jazz Club a Covid-járvány okozta likviditási gondjaiból fakadó rövid kényszerszünetére válaszul nyitotta meg az Alerant Szeparét, melyen keresztül akár mi is támogathatjuk a klub működését. A vadonatúj részt a klubban, de a kíváncsi szemektől egy kicsit elzárva találjuk, így tökéletes alkalmat kínál arra, hogy jazzimádó ismerőseinkkel különleges hangulatban szórakozzunk. Eközben pedig még jó ügyet is támogatunk." - WE LOVE BUDAPEST

75 éves lenne Babos Gyula

 

 

"A hatvanas évek derekán a jazzgitározásnak nem volt ismert szakirodalma, így autodidakta módon tanulta, a fülére és a szívére hagyatkozva. Akkoriban ha a Mátyás tériek első vonalában váratlanul pótolni kellett egy kieső tagot, a második vonalból hívtak muzsikusokat. Így került Pege Aladár új zenekarába, melynek tagjaként tizenhét évesen megnyerte a Magyar Rádió jazzversenyét."

HUNGARIKONOK II.

 

 
A fizikai hordozón is megjelent 2015-ös válogatáslemezt követően 2024-ben a Hungarikonok II. sorozatában újra a legnépszerűbb hazai jazz formációk produkciói hallhatók, sőt, ezúttal láthatók is.

ÚJRANYITÁS '23. - INTERJÚ SUSSZER ZOLTÁNNAL

 

 

“Mint ismeretes, bérletidíj-tartozás miatt június végén lelakatolták a Budapest Jazz Club (BJC) ajtaját. Az ügy óriási felháborodást váltott ki, néhány nappal később Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azonnali, 10 millió forintos támogatást szavazott meg a klubnak, amely a visszakorrigált közszolgáltatási díjból november végéig tudja fizetni a fővárosi tulajdonban lévő székhely bérleti díját. Az Index megkereste Susszer Zoltánt, a Budapest Jazz Club egyik tulajdonosát, hogy megtudja, mi történik most a klubbal.” - INDEX.HU 

KURT ELLING feat. CHARLIE HUNTER

 

 

A kétszeres Grammy-díjas Kurt Elling legújabb projektje pont attól egyedi, hogy nem próbál mindenáron különleges lenni. Könnyed, szerethető harmóniák, a hip-hop és a funk lüktetése között egyensúlyozó bólogatós ritmusok, és persze a már tőle jól megszokott utánozhatatlan elegancia teszik igazán szerethetővé a SuperBlue-t. Az azonos nevű lemezen hallható anyagon a formáció húzóegyénisége, az ördögi technikájáról és egyedi, basszus hangokat is megszólaltató héthúros gitárjáról ismert Charlie Hunter blues-os, RnB-s hangzása is meghatározó. 

BJC 15!

 

 

“Ott vagyunk, ahol szerettünk volna lenni. Ezt már öt évvel ezelőtt, a Budapest Jazz Club tizedik születésnapján is így éreztem. Budapest leglátogatottabb jazz klubja vagyunk, évi 450-500 koncerttel. Kulturális szempontból tehát elértük a kitűzött céljainkat” – mondja Susszer Zoltán, az idén tizenöt éves Budapest Jazz Club egyik tulajdonosa, akit arról kérdeztünk, voltak-e kételyeik azzal kapcsolatban, lehet-e sikeres egy rétegműfajra épülő intézmény, valamint arról, mit gondol a hazai jazzklub kultúráról.“ 

BJC Big Band a Magyar Zene Házában

 
 
 
A BJC Big Bandet 2017-ben hívta életre Csizmadia Dávid trombitás, az együttes a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara. A formáció minden fellépését ünnepi örömzeneként éli meg, különösen így lesz ez, amikor a világ vezető trombitásai közül Ryan Quigleyvel és Louis Dowdeswell-lel lépnek fel a kanadai trombita-nagyság, Maynard Ferguson előtt tisztelgő koncerten a Magyar Zene Házában.
 

UNESCO JAZZ DAY 2011.

 

 

A hazai kezdeményezésű Jazznap.hu, az UNESCO nemzetközi jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam a koronavírus-járvány miatt tavaly a virtuális térbe kényszerült, ahogyan egy évvel előtte is csak online volt lehetőség az ünneplésre.

BJC 14!

 

 

 

Három virtuóz szaxofonos felejthetetlennek ígérkező produkciójával ünnepelte 14. születésnapját a Budapest Jazz Club 2022. január 8-án.

VÁROSHÁZA KONCERTEK

 

Júliusban a Fővárosi Önkormányzattal szoros együttműködésben a Budapest Jazz Club közönsége által legjobban kedvelt duó formációk szabadtérre költöznek és a Városháza Díszudvarán adnak koncertet, összesen négy alkalommal. A gyönyörű, különleges növényekkel díszített hatalmas udvaron különleges hangulatú, szabad ég alatt zajló programmal várják a közönséget.

 

        

 

 

 

COVID UTÁN ÚJRA BJC!

 

 

 

A koronavírus járvány elsők között érintette a kulturális élet szereplőit. Nem csak a zenészeket, színészeket, akiknek a munkája egyik pillanatról a másikra megszűnt, de azokat a helyszíneket is, ahol az előadások mindaddig helyet kaptak, mint színházak, klubok, koncerttermek, éttermek zártak be pillanatok alatt, és élnek - mind a tulajdonosok, mind az alkalmazottak - három hónapja létbizonytalanságban. A teljes nyitás még messze van, de az már látható, hogy nagy összefogásra lesz szükség mindkét, a művészek és a színterek részéről is, hogy újra el tudjon indulni az élet, ne szűnjenek meg a lehetőségek.

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat első koncertje: Dave Douglas Quintet

 

Két évesek lettünk

Miguel Zenón Quartet - beszámoló

 

 

 

"A tegnapi koncert voltaképpen a kvartett „Alma Adentro” című legújabb albumának lemezbemutató koncertje volt – kimondatlanul is. Tisztelgés a szigetországi „könnyűzene” öt nagy alakja előtt, valami olyasmi, mint Lakatos „Ablakos” Dezső, Tűzkő Csaba, vagy legutóbb Balázs Elemér két olyan albuma, amelyeken a magyar „könnyűzene” olyan szerzői előtt tisztelegnek, mint Fényes Szabolcs, Horváth Jenő, Gábor S. Pál, vagy Bágya András. És, hogy ne legyen kétségünk, az album kísérőszövegében arról olvashatunk, hogy a Puerto Rico-i dalszerzők miért ne írhattak volna olyan standard-eket, mint – idézem – „George Gershwin, Cole Porter, Irving Berlin, vagy a Nagy Amerikai Daloskönyv más legendás komponistái”

Kenny Garrett "először"

Elköltöztünk!

 

 

Új helyszínen kezdi meg az évadot a Budapest Jazz Club (BJC): a szervezők csütörtöktől az egykori Duna, később Odeon Lloyd mozi épületében, a Hollán Ernő utcában várják a dzsessz muzsika rajongóit, egészen november 1-jéig. A BJC hosszúra nyúlt nyári szünet után kezdi meg évadját az új helyszínen.

Interjú Bóna Lászlóval

 

 

"A BJC-születésnapot január legelején szoktuk megünnepelni, de ez annak idején nem volt könnyű. A klub első koncertjére a Jazz Steps zenekart hívtuk meg. Amikor Finok Zoli, a formáció vezetője feljött az emeletre a Múzeum utcai épületben, a színpadon még cementes zsákok álltak. Körülnézett, és nagyon hamar közölte, hogy bocs, de ők ezt most akkor mégsem vállalnák. Susszer Zoli tulajdonostársam kedvesen próbálta őket győzködni: ,,igyatok egy kávét és gyertek vissza másfél óra múlva! Higgyétek el, rendben lesz!” A koncert előtt nem sokkal még Zolival pakoltuk le az építési törmelékeket, vödröket. Mire a Jazz Steps tagok visszaértek, pont elkészültünk."

JAZZ MECÉNÁS-DÍJ - 2020

 
 
 
"A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján nemrégiben döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.
 
A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez."

2008-ban még minden nagyon más volt

 

 

 

 

RAKTÁRPLUSZ KONCERTEK

A koncertek az NKA támogatásával a Raktárplusz sorozat keretében valósultak meg. A felvételek a Jazzart Közcélú Alapítvány megbízásából 2021 januárjában és februárjában, a Budapest Jazz Clubban zajlottak. Pályázati azonosító: 202139/04225.

ELÉRHETŐSÉG:
 
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernő u. 7.

Tel.:+36 1 798 7289
Hétfő 16.00-22.00
Kedd - Péntek: 11.30-22.00
Szombat: 15.00-22.00
Vasárnap: --

Email: info@bjc.hu
 
 
 

KLUB ÉS KÁVÉZÓNYITVATARTÁS (SZEPTEMBER-JÚNIUS)

 

Hétfő: 16:00-00:00
Kedd 11:30-01:00
Szerda 11:30-01:00
Csütörtök 11:30-01:00
Péntek 11:30-02:00
Szombat 15:00-02:00
Vasárnap 10:00-00:00
 
BJC BISTRO NYITVATARTÁS:
 
hétfő: 18:00-23:00
kedd: 18.00-23.00
szerda: 18.00-23.00
csütörtök: 18.00-23.00
péntek: 18.00-23.00
szombat: 18.00-23.00
vasárnap: zárva
 
Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
JEGYPÉNZTÁR:
 
Koncertnapokon: 18.00-22.00 (vagy koncertkezdés előtt egy órával)
Online jegyvásárlás: ITT

 

X