Barion Pixel
English version

A Budapest Jazz Club bemutatja: Malomvölgy Jazz Fesztivál

A Budapest Jazz Club bemutatja: Malomvölgy Jazz Fesztivál

 

2022 november 4-én és 5-én legelső ízben rendezik meg a Malomvölgy Jazz Fesztivál névre keresztelt minifesztiált, melynek a hangulatos Batalon-közeli Lovas községben található Márffy Ház ad otthont.

A tematikus fesztivál programjának gerincét a magyar, illetve kárpátmedencei népzenét a jazz műfajával elegyítő formációk, valamint kiugróan tehetséges fiatal formációk adják.

Lovas község a Balaton-felvidék egyik gyöngyszeme, a Balaton északi partján, a Királykút völgyének kapujában fekszik. Lovas közvetlen szomszédai: Paloznak, Felsőörs és Alsóörs. Nyugaton az Öreghegy és a Kishegy szőlőskertjei övezik. A két hegy között folyik a Séd, amelynek vize évszázadokon keresztül több malomnak nyújtott energiát. Ezt a részt ma is Malomvölgynek nevezik. A kétnapos fesztivált ebben a festői környezetben rendezik meg a minőségi zene rajongóinak örömére.

 

PROGRAM:

 

November 4.:
18.00: Gyárfás István Trio
19.30: Párnizcky András Quartet
21.00: Nagy-Babos Rebeka Qartet

November 5.:
18.00: Tálas Áron Trio
19.30: Szirtes Edina Mókus & Nagy János Yancha Duo
21.00: Borbély Műhely
 

 

November 4.: 

 

GYÁRFÁS ISTVÁN TRIO – „Koncert a legkisebbeknek rajzfilmslágerekkel”

A Szabó Gábor-díjas Gyárfás István az egyik legelismertebb magyar jazz-gitáros, folyamatosan győztese a jazzma.hu zenei szaklap népszerűségi szavazásainak. Számos magyar és külföldi fesztiválon szerepeltek nagy sikerrel, bejárták szinte egész Európát, többször turnéztak Kenyában és Indonéziában is. Olyan külföldi szólistákkal játszottak együtt, mint Joe Murányi, Sidney Ellis, Kim Hutchcroft vagy Herbie Mann. A trió hangversenyén legutóbbi “Cartoon Jazz” című lemezük anyaga (ahol magyar rajzfilmzenéket dolgoztak fel) mellett jól ismert jazz standard-ek hallhatók.

 

PÁNICZKY ANDRÁS QUARTET  -  "Bartóki motívumok jazz-es köntösben" 

A Párniczky Quartet egyedi zenéje a jazzben, a kortárs klasszikus-, és a magyar népzenében gyökerezik. A zenekar azzal a céllal alakult 2016-ban, hogy Bartók Béla műveit a jazz eszközkészletének felhasználásával gondolja újra, valamint hogy a szerző művészi világa termékenyen hasson improvizációikra. A zenekarvezető-gitárművész Párniczky András társaival, a fúvós hangszereken játszó Bede Péterrel és Baló István dobossal együtt háromszáznál is több koncerten léptek már fel itthon és a világ számos országában olyan helyszíneken, mint a New York-i Guggenheim Múzeum, Brüsszel Bravo Művészeti Fesztivál, az athéni Technopolis Jazz Fesztivál, vagy a KlezMore Fesztivál Bécsben. 

 

NAGY BABOS REBEKA  QUARTET –  „Jazz Showcase-díjas fiatal tehetségek”

Nagy-Babos Rebeka Cseh Péter jazz-gitárossal alkotott duójukat továbbgondolva 2019 végén alapította zenekarát Miskolczi Márkkal (nagybőgő) és Klausz Ádámmal (dob) kiegészülve. A quartet 2020-ban elnyerte a Müpa Jazz Showcase nemzetközi zsűri által megszavazott legjobb zenekar díját. Zenéjükben az improvizációnak és a modern zenei hatásoknak is fontos szerepe van.


November 5.: 

 

TÁLAS ÁRON TRIO - " Az egyik legvirtuózabb zenész-triász" 

Tálas Áron a hazai fiatal jazzgeneráció egyik legnagyobb figyelmet érdemlő alakja. Néhány éve még a Jazz Showcase délutáni fellépői közt mutatkozott be, 2018-as koncertjén pedig már Pat Metheny kedvenc gitárosával hallhattuk. Zongoristaként és zeneszerzőként több saját zenekart vezet. 2013-ban zenekarával megnyerte a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo Versenyét, ugyanebben az évben Junior Prima-díjat kapott, két évvel később a Montreux-i Jazzfesztiválon a zongoristák között döntőbe jutott, majd Gramofon-díjjal ismerték el.

 


SZIRTES EDINA MÓKUS & NAGY JÁNOS YANCHA DUO - "Crossover határok felett" 

Vannak olyan zenészek, akiknek ars poeticájában előkelő helyen szerepel a műfaji határok átlépésére való törekvés. Általában közös bennük a variáció iránti vonzódás, az improvizáció szeretete, és a zenélés mellett a zeneszerzés iránti elhivatottság. A kreativitás a titkos közös jelszava ezeknek a művészeknek, akik közül számos (bár nem az összes) a jazz és a különböző crossover kísérletek meghatározhatatlan határmezsgyéjén egyensúlyoz. Szirtes Edina Mókus és Nagy János Yancha zenei találkozása épp oly természetes állomása a magyar zenei élet fejlődési vonalának, mint bármi más, amelynek során határaikat feszegető és új utakat kereső muzsikusok kezdenek együtt dolgozni.

 

BORBÉLY MŰHELY  –  „Kárpát-medencei népzene és jazz szmbiózisa”

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel.

 

 

JEGYÁR: 

Napijegy: 3000 Ft

Bérlet: 5500 Ft

SZÁLLÁS A HELYSZÍNEN

TOVÁBBI SZÁLLÁSHELYEK A KÖRNYÉKEN

 

 

 

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

 

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdődő koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete előtt 1 órával nyit.

 

 

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

 

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

 

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete előtti 30. percig tartjuk fenn.
+36 1 798 7289

 

 

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

 

 

ELÉRHETŐSÉG:
 
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernő u. 7.
Tel.:+36 1 798 7289
(11:30-23:00)
Email: info@bjc.hu
 
KLUB ÉS KÁVÉZÓ NYITVATARTÁS:
 
hétfő: 16.00-00.00
kedd: 10.30-01.00
szerda: 10.30-01.00
csütörtök: 10.30-01.00
péntek: 10.30-02.00
szombat: 16.00-02.00
vasárnap: változó
 
BJC BISTRO NYITVATARTÁS:
 
hétfő: zárva
kedd:11.30-23.00
szerda:11.30-23.00
csütörtök:11.30-23.00
péntek: 11.30-23.00
szombat:18.00-23.00
vasárnap: zárva
 
Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
JEGYPÉNZTÁR:
 
Koncertnapokon: 18.00-22.00 (vagy koncertkezdés előtt egy órával)
Online jegyvásárlás: ITT

 

X