Barion Pixel
English version

Az Istenek harca (J. S.Bach: Phoebus és Pán c. műve nyomán) - PREMIER

Az Istenek harca (J. S.Bach: Phoebus és Pán c. műve nyomán) - PREMIER

Bach egyik ritkán játszott világi kantátájának modern színpadi változatában két Isten verseng. A játékos mitológiai történetben Phoebus (Apollón) és Pán is azt állítja, hogy az ő éneke szebb. A történet mögött a hozzá nem értés, a kóklerség elleni felháborodás, tiltakozás húzódik meg. Phoebus képviseli az igazi művészetet a silányabb, csupán gyönyörködtető művek ellenében. A kompozíció különlegessége, hogy a művészi és „tetszetős" áriák felváltva szólalnak meg,  a fenti konfliktusból fakadó finom ellentéteket a két versengő muzsikájában pontosan tetten lehet érni. A dalnokversenyt virtuóz áriák, dalok teszik igazán élvezetessé. A klasszikus zenei és mitológia világgal ugyanakkor modern elemek is keverednek, az előadást az elektronikus zene és más populáris műfajok felé való kitekintés teszi igazán maivá. A friss magyar szöveg és a lendületes helyzetek élményteli estét ígérnek mindannyiunk számára.
 
„Nagyon fontosnak tartom, hogy a szerzői alapszándékkal összhangban az előadásunkban gondolatokat és érzelmeket közvetítsünk. Csak így lehet ugyanis valódi hatást gyakorolni a nézőkre. A darab különlegessége számomra az, hogy a kor kritikai kultúrájával szemben Bach humoros játékot írt. Szeretném, ha nézők ennek finomságait érzékelve, a zene üdítő lendületessége mellett, könnyedén pillantanának rá az ismerős helyzetekre" - meséli a rendező.
 
 
Főbb szerepekben: Szigeti Karina, Ódor Botond, Kósa Lőrinc, Erdős Róbert
Dramaturg: Cseicsner Otília
Rendezte: Dénes Viktor
Zenekar (felvételről): Heureka Pop Orchestra

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdődő koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete előtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete előtti 30. percig tartjuk fenn.
+36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány
X