Barion Pixel
English version

Djabe & Steve Hackett – The Journey Continues Tour 2021

Djabe & Steve Hackett – The Journey Continues Tour 2021
2022.08.18. 20:00 (csütörtök)
Jegyárak: 6900 HUF
(A nagy érdeklődésre való tekintettel ezen az estén nem lesznek asztalok a koncertteremben. Kedvezményes kuponokat, ajándék jegyeket, és ingyenes belépésre jogosító zeneiskolai diákigazolványokat erre a programra nem áll módunkban elfogadni.)

A Djabe & Steve Hackett The Journey Continues budapesti koncertjét a Covid-járvány angliai változásai miatt 2022. augusztus 18-ára kellett halasztani. Steve Hackett nem tud európai helyszínekre elutazni, ezért minden 2021. augusztusi fellépését 2022-re halasztotta.

A Djabe azonban augusztus 5-én ebben az évben is megtartja a koncertet Steve Hackett-tel, olyan formában, hogy a Genesis egykori gitárosa londoni otthonából kb. 50 percet együtt fog zenélni a Djabe muzsikusaival, interneten keresztül. Így a Budapest Jazz Clubba ellátogató közönség Steve Hackettet is élőben fogja látni és hallani, a modern technika segítségével. Ezen a különleges koncerten a közösen eljátszott Genesis és Steve Hackett klasszikusok mellett a Djabe új albumát, a The Magic Stag-et fogják bemutatni. 

Az eredeti Djabe & Steve Hackett The Journey Continues 2021 koncertre megváltott jegyek érvényesek a 2022-es koncertre, vagy átválthatóak a 2021. augusztus 5-i koncertre, az eredeti időpontban, vagy igény esetén a vásárlás helyén visszaválthatóak.


DJABE & STEVE HACKETT PROJEKT

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, több mint két évtizedes barátság köti Égerházi Attilához, a Djabe alapítójához és vezetőjéhez. 2003 óta Steve zenészként is számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt három évben elkészült 4 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott, e nem mindennapi formáció számára. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms And Rocking Rivers (2017), Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes (2017) és Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes (2018) és Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia (2019) albumok a nemzetközileg is rangos, angliai lemezkiadó, a Cherry Red Records gondozásában, globálisan kerültek kiadásra. Mindegyik kiadvány sokezres példányszámban fogyott világszerte, és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban és Braziliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában.

 

2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több, mint ezeréves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Itt három napot közös zenéléssel indítottak és fejeztek be. A felvételek között a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. 24 sávos analóg szalagra készültek a felvételek, melyeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa és zeneszerzője, Barabás Tamás formálta kompozíciókká. Az így született anyag, a Life Is A journey – The Sardinia Tapes újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között – meghatározásként leginkább az instrumentális és progresszív jelzők illenek hozzá.

 

A 2017-as lemezbemutatókon rögzített Life Is A Journey - The Budapest Live Tapes (2018) koncertalbum megjelenése után, 2019 júliusában visszatért a Djabe Szardínia szigetére, és elkészítette a folytatást. Steve Hackett ezúttal a 2019 augusztusi Djabe & Steve Hackett turné idején játszotta fel saját részeit Budapesten. Az album tavaly decemberben jelent meg CD/DVD, 2LP és 4 track reel-to-reel formátumokban fizikai hordozón, valamint minden ismert letöltő és streaming oldalon is elérhető.

 

A Djabe & Steve Hackett 2021-es turné alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis, Steve Hackett és Djabe klasszikusok is helyet kapnak a műsorban.

 

A zenekar előadásmódjában ötvözi a jazz, világzene és a progrsszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét, de akár egyetlen kompozíciót tekintve is.

 

NEMZETÖZI KRITIKÁK A DJABE EGYÜTTESRŐL

„Az egyik legjobb fúziós zenekar a világon.” – John Nugent, az International Jazz Festival producere

„A legjobb zenekar, akikkel valaha játszottam.” – Steve Hackett, a Genesis gitárosa

„Mi itt mindannyian azt gondoljuk, hogy a Djabe nagyon jó zene!” – Mia Hansson, Stockholm Jazz Festival

„Ez egy nagyon érdekes és sokrétűen változatos zene.” – Maurycy Meczekalski, az Od Nowa Club vezetője

„Ez a legcsodálatosabb zenék közül való, és a produceri munka is kitunő.” – Brian Dempster, Hollywood International Jazz Festival

„Egymást ösztönzik, gerjesztik, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából. Egyetlen cél, egyetlen érzés hajtja őket, a zene – amelyet játszanak – végtelen szeretete. Ez a Djabe.” – Digitális Házimozi magazin

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

https://www.facebook.com/djabeworld/

www.djabe.hu

 

Steve Hackett – gitár, vokál, Barabás Tamás – basszusgitár, Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, Nagy János – billentyűs hangszerek, Koós-Hutas Áron – trombita, szárnykürt, Kaszás Péter – dob, vokál

 

 

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdődő koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete előtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete előtti 30. percig tartjuk fenn.
+36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

YouTube Channel

-------------------

ELÉRHETŐSÉG:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernő u. 7.

Tel.:

+36 1 798 7289
(11:30-23:00)

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB ÉS KÁVÉZÓ NYITVATARTÁS:

hétfő: zárva
kedd-szerda:
10.30-00.00
csütörtök-péntek:
10.30-02.00
szombat:
10.30-02.00
vasárnap: változó

-------------------

BJC BISTRO NYITVATARTÁS:

hétfő: zárva
kedd-szerda:
11.30-23.00
csütörtök-péntek:
11.30-01.00
szombat:
18.00-01.00
vasárnap: változó


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

JEGYPÉNZTÁR:

Koncertnapokon: 18.00-22.00 (vagy koncertkezdés előtt egy órával)
Online jegyvásárlás: ITT

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány
X