English version

Nigun

Nigun

"A Live inem Sargfabrik rendkívüli lemez, a Nigun eddigi legkülönlegesebb dobása. Ráadásul gyönyörûen szól. Több mint két zenei világ találkozása."
JazzMa, Bereczki Bálint, Szeptember 2016.
http://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/nigun/live-inem-sargfabrik/kritika/nigun-live-inem-sargfabrik
 
“Ez a nagyszerû történet számomra leginkább a csapategység manifesztálódását jelenti, mégpedig nem akármilyen muzsikával és nem akármilyen közegben. Nem mellesleg, eddig a Niguné nálam az év legjobb magyar koncertlemeze."
Riff, Olasz, Szeptember 2016.
http://www.riff.hu/index.php?article=1029
 
"Párniczky gitárhangzása nemzetközi összevetésben is kiérleltnek tekinthető, mégsem ez a sokévnyi fejlesztést követő rátalálás határozza meg a koncertfelvételt, hanem az, ahogy képes különböző helyzetekben megfelelő funkcióban elhelyezni a mára helyenként meglepően díszessé forrott játékát. Korábban inkább jó zenekarvezetőnek, összegző személyiségnek tartottam, mostanra azonban egyértelműen a legjobb hazai gitárosok közé lépett.”
ÉS, Végsõ Zoltán, 2016. szeptember
 
5 pont. Gramofon Klasszikus és Jazz, 2016. Tél

 

Európai jazz zenekarként egyedülálló, hogy a Nigun a Közép-kelet európai zsidó zenét tartja eredõjének. Zenéjükben a spirituális erõt hordozó hagyomány és a modern jazz egységgé olvad.

 

A Nigun mindig is átlépte a mûfaji határokat, leginkább talán a Klez-jazz jelzõ írja le, milyen irányba gondolkoznak, ám zenéjüket legalább ennyire jellemzi a kreativitás és a színpadon spontán születõ pillanatok varázsa. Mindezt jól tükrözi Lebedik at the Budapest Jazz Club címû, 2013-ban napvilágot látott koncert albumuk. A zenekar számos országban vendégszerepelt már Európában (Anglia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Görögország, Macedónia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia) valamint felléptek a tengerentúlon New Yorkban és Washingtonban.


Rendszeresen alkotnak közösen vendégszólistákkal, ennek tanúsága a 2006-ban megjelent harmadik lemezük, Daniel Zamir izraeli szaxofonos közremûködésével (Bale Kulturnik, Etnofon Kiadó). 2007 júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Paradox Trio) vendégszereplésével léptek fel a Mûvészetek Palotájában, majd ugyanott a zenekar tagjai részt vettek John Zorn Cobra címû darabjának elsõ és azóta is egyetlen magyarországi elõadásában a szerzõ irányításával. Darriau azóta számos alkalommal lépett színpadra a Nigunnal, ahogy Lukács Miklós cimbalmos is, aki a zenekar gyakori vendége. Rajtuk kívül felléptek még Don Byron, Frank London (Klezmatics, Hassidic New Wave), Steven Bernstein (Sex Mob), Bacsó Kristóf, Barcza Horváth József, Benkõ Róbert és Szabó Dániel társaságában is.

 

Párniczky András – gitár, Bede Péter – szaxofon, tárogató, Ajtai Péter – bõgõ, Baló István – dob

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdõdõ koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete elõtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete elõtti 30. percig tartjuk fent.
+36 70 413 98 37, +36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

YouTube Channel

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO NYITVATARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 18:00-22:00 (vagy koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány