Barion Pixel
English version

ALERANT Jazz Est - Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: PÉREZ – PATITUCCI – BLADE: CHILDREN OF THE LIGHT

PEREZ – PATITUCCI – BLADE CHILDREN OF THE LIGHT TRIO
2017.10.22. 21:00 (vasárnap)
Jegyárak: 5900 HUF
(A nagy érdeklődésre való tekintettel ezen az estén nem lesznek asztalok a koncertteremben. Kedvezményes kuponokat, ajándék jegyeket, és ingyenes belépésre jogosító zeneiskolai diákigazolványokat erre a programra nem áll módunkban elfogadni.)

A CaFe Budapest Kortárs Művszeti Fesztivállal közös program.

 


A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.
 
A Children of the Light Trio-t a Wayne Shorter Quartet három, egyenként is több mint meghatározó, világklasszis egyénisége alkotja.
 
A zenekar billentyűse, a panamai születésű Danilo Perez klasszikus tanulmányai után, mint annyi más zenésztársa, a jazz zene fortélyait a Berklee-n sajátította el. Ekkor generációjának legjobbjaival, köztük a BJC világsztár sorozatának egyik nagy kedvencével, Terence Blancharddal muzsikált együtt. Tehetségének köszönhetően pályája könnyedén indult, már a korai években Dizzy Gillespie, Jack DeJonette, Lee Konitz, Charlie Haden és hasonló kaliberű zenészóriások mellett játszott. A mára aktivistaként és tanítóként is jelentős munkásságot magáénak tudható Perez több Grammy jelöléssel is büszkélkedhet. A trió basszus-felelőse élő jazz-ikon. Pályája során a legnagyobbakat kísérte. Chick Corea, Herbie Hanckock, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Astrud és Joao Gilberto, Michael és Randy Brecker csak töredéke annak a névsornak, mely megszámlálhatatlan koncert és stúdiómunka során a bőgőst a jazz Olimposzának legmagasabb csúcsára emelte. Ezen formáció különlegessége, hogy a pályáját tíz évesen kezdő, kétszeres Grammy-díjas Patitucci most visszatér gyerekkori hangszeréhez, és a bőgő mellett basszusgitárját is kezébe veszi néhány szám erejéig. A trió ütőse, Brian Blade a Fellowhsip Band néven futó zenekarával robbant be igazán a köztudatba, a '90-es évek végén. Az énekesként is praktizáló, magát sok különböző stílusban kipróbáló dobos-zseni az ezredforduló óta kíséri Shortert, miközben olyan nevekkel is együtt dolgozott, mint Joni Mitchell, Bob Dylan és Herbie Hancock, csak néhány nevet említve a műfaji sokszínűség kedvéért.
A Children Of The Light Trio nem kíván szakítani a Shorter-i hagyományokkal, hiszen a kvartetben eltöltött több mint tizenöt év után a Children of the Night című Shorter kompozícióra utalva a zenekar már a névválasztásával is egyfajta kötődését, gyökerét fejezi ki. Mégis, a három összeszokott zenész ebben a zenei redukcióban a már megszokotthoz képest új oldalát mutatja. A fél évszázadnyi Shortertől eredő kompozíciós-improvzációs technikával szakítva az erőviszonyok itt azonos mértékben oszlanak meg, melyben a három virtuóz jazz zenész egyenlő szerephez jut. Jól igazolja ezt az is, hogy a trió mindhármuk szerzeményeit megszólaltatja. Egy, a zenekarral készült interjúban megfogalmazott hasonlatot idézve, zenéjük egy olyan családi vacsorához hasonlít, ahol mindenki egyszerre beszél, ám mégis mindenki szavát érteni. A hasonlat azonban így korántsem teljes, az egyszerre hallható történetek ugyanis nemcsak, hogy érthetőek, de lebilincselően érdekfeszítőek is.
 
Danilo Pérez – zongora, John Patitucci – basszusgitár, Brian Blade – dob
 

 
 
Novotel BudapestAlerant Informatikai Zrt.

 

 

 

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

 

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdődő koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete előtt 1 órával nyit.

 

 

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

 

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

 

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete előtti 30. percig tartjuk fenn.
+36 1 798 7289

 

 

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

 

 

ELÉRHETŐSÉG:
 
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernő u. 7.

Tel.:+36 1 798 7289
Hétfő 16.00-22.00
Kedd - Szombat: 11.30-22.00

Email: info@bjc.hu
 
 
 

KLUB ÉS KÁVÉZÓNYITVATARTÁS (JÚNIUS-AUGUSZTUS)

 

Hétfő: ZÁRVA
Kedd 16:00-01:00
Szerda 16:00-01:00
Csütörtök 16:00-01:00
Péntek 16:00-02:00
Szombat 16:00-02:00
Vasárnap 14:00-00:00
 
BJC BISTRO NYITVATARTÁS:
 
hétfő: ZÁRVA
kedd: 18.00-23.00
szerda: 18.00-23.00
csütörtök: 18.00-23.00
péntek: 18.00-23.00
szombat: 18.00-23.00
vasárnap: zárva
 
Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
JEGYPÉNZTÁR:
 
Koncertnapokon: 18.00-22.00 (vagy koncertkezdés előtt egy órával)
Online jegyvásárlás: ITT

 

X