English version

ZuperOctave: Gilad Hekselman – Aaron Parks – Kendrick Scott Trio (USA)

ZuperOctave: Gilad Hekselman – Aaron Parks – Kendrick Scott Trio

Gilad Hekselman mindent tud a jazzrõl, játéka egyszerre virtuóz, egyedi, ízléses és kreatív. Az izraeli születésû akusztikus és elektronikus gitárt egyaránt bravúrosan megszólaltató mûvész mára a New York-i jazz szcéna egyik legkeresettebb alakja, aki az utóbbi években Chris Potter, Mark Turner, Danilo Perez és Esperanza Spalding mellett vált a mûfaj kortárs képviselõinek meghatározó egyéniségévé. Aktív résztvevõje New York jazz életének, így rendszeresen játszik a legismertebb klubokban, köztük a  Blue Note, The Jazz Standard, Dizzy's és Small színpadain. A klubkoncertek mellett visszatérõ szereplõje a legrangosabb, így a Montreux, North Sea, Montreal és San Francisco jazz fesztiválnak is. Legújabb, hetedik lemeze Ask for Chaos címmel a koncert elõtti héten jelenik meg.
 
Zongorán a Joshua Redman, Matt Penman és Eric Harland nevével fémjelzett James Farmban is brillírozó Aaron Parks játszik, aki egyedi, alig néhány leütésbõl felismerhetõ játéka miatt a trió hangzásának másik egyenrangú alappillére. A fiatal billentyûst még tanulmányai közben ragadta magához Terence Blanchard, akivel a Blue Note kiadónál megjelent „Tale Of God's Will“ album Grammy-díjat kapott. Parks együtt turnézott Kurt Rosenwinkellel, és közremûködött Gretchen Parlato 2009-es 'In A Dream” címû korongján is. A ZuperOctave-ban a a hangzást még tovább színesítve zongora mellett - korábbi BJC-s koncertjével ellentétben - ezen az estén egy Fender Rhodes-on is játszik.
 
Dobokon egy másik világklasszis, az ütõhangszeres játékot a világunkat meghatározó ritmus alapvetésén keresztül spirituális hitvallással is átitató Kendrick Scott játszik. Pályája során Herbie Hancock, Charles Lloyd, Terence Blanchard, majd Robert Glasper oldalán vált a legtöbbet foglalkoztatott dobosok megkerülhetetlen alakjává. Scott játékát szintén csodálhatta már a BJC közönsége, hiszen 2010-ben Kurt Rosenwinkellel játszott az akkor még Múzeum utcai BJC szûkebb színpadán a kiváló bõgõssel, Eric Revis-szal felejthetetlen ritmusszekciót alkotva. 
 
A ZuperOctave produkciója a kortárs, de befogadható, kreatív, ám legkevésbé sem öncélú jazz rajongói számára kihagyhatatlan koncertnek ígérkezik. 
 
 
Gilad Hekselman – gitár, Aaron Parks – zongora, Kendrick Scott – dob
 

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdõdõ koncertek esetében 18:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete elõtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete elõtti 30. percig tartjuk fent.
+36 70 413 98 37, +36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

YouTube Channel

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO NYITVATARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 18:00-22:00 (vagy koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány