English version

V4 Jazz Fesztivál

 

2018. február 23-24.

 

 

A V4 Jazz Fesztivál fõ célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a "visegrádi négyek" kiemelkedõ jazz formációit. A lengyel, cseh, szlovák és magyar klubok és zenekarok napjainkban különb kapcsolatot ápolnak amerikai vagy nyugat-európai szervezetekkel és együttesekkel, mint egymással.

 
1. nap - február 23. 
 
 
20:00 Alan & Štefan Bartuš Trio-COLLECTIVITY (SK)
 
A zenekart Stefan és Alan Bartus alapították annak céljából, hogy bemutathassák és kifejezhessék különleges gondolatvilágukat. Több zenei stílusból is táplálkoznak mûveik, legfõképp a modern fúziós, klasszikus és free zenébõl. Játékukban az improvizáció is teret kap.
 
Alan Bartuš – zongora, Stefan Pišta Bartuš – bõgõ, Marian Ševčík – dob
 
 
 
21:30 Krzysztof Ścierański & Bernard Maseli Duo (PL)
 
A legendás Krzysztof Ścierański a '70-es években tûnt fel a krakkói Laboratorium nevû zenekarral és pillanatok alatt Lengyelország elsõszámú basszusgitárosává vált. A String Connectionnal és Zbigniew Namysłowski Air Condition nevû együttesével bejárta a világot, majd a '80-as évektõl kezdte kialakítani jellegzetes szóló játékát különbözõ technikai berendezések segítségével. Scieranski az elmúlt 40 évben számtalanszor szerepelt Magyarországon szólóban, duóban Bernard Maseli-vel valamint Colors nevû formációjával, mindig hatalmas sikert aratva..
Bernard Maseli, a legutóbbi három évtized egyik legkitûnõbb lengyel jazz zenésze, Európa legkeresettebb vibrafonosa. Karrierje a Walk Away nevû zenekarral kezdõdött. Õk voltak Miles Davis európai turnéjának elõzenekara. 1985-ben a wroclawi fesztiválon a legjobb szólista díját nyerte, s az együttes is elsõ helyezett lett. Tagja volt a '90-es évek egyik legjelentõsebb lengyel együttesének, az invenciózus Young Power Orchestra-nak, az utóbbi években a Globetrotters nevû, igen sikeres zenekarával járja a világ színpadait, többször koncertezett hazánkban is. Évek óta állandó tagja a világhírû amerikai gitáros Dean Brown kvartettjének.
 
 

2. nap - február 24. 


20:00 László Attila - Oláh Kálmán Quartet (H)

 

László Attila jazzgitáros, zeneszerzõ. Pályafutása során olyan világhírû jazz zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, Anthony Jackson, James Moody, Tommy Campbell, David Friedman, Gary Willis, Hiram Bullock, Billy Cobham és még sokan mások. Oláh Kálmán rendkívül sokoldalú jazz-zongorista, zeneszerzõ, hangszerelõ és tanár, a kortárs magyar jazz kiemelkedõ alakja, aki mesterien ötvözi a jazz, a népzene és a kortárs klasszikus zene elemeit. A zenekar a két szólista- zeneszerzõ 28 éves zenei együttmûködésének legújabb állomása. Saját, finom hangvételû, nyolcados zenéjük nagy részét a két mûvész írja, de programjukban jazz sztenderdek is szerepelnek.
 
 
László Attila – gitár, Oláh Kálmán – zongora, Lattmann Béla – basszusgitár, Balázs Elemér – dob
 

 

21:30 Kristina Barta Trio (CZ) 

 

Kristina Barta 2015-ben alapította zenekarát Jan Feco bõgõssel és Marek Ubanek dobossal. Ugyanebben az évben megnyerték a Jazz Prix versenyt.
2016-ban a zenekar az Euradio Jazz döntõjébe került. 
Vltava Vaclav Vrany cseh rádiós szerint zenéjük ,,jazz hagyományokon és az új, ismeretlen dolgokkal való kísérletezésen alapszik. A depresszív hangulatú modern jazz után õk a zene vidámabb oldalát közvetítik, fiatalosan, új trendet teremtve."
Debütáló albumuk 2017-ben jelent meg, amelyen több neves hazai és külföldi elõadó vendégeskedik.
 
 
Kristina Barta – zongora, Jan Feco – bõgõ, Marek Urbanek – dob
 

A program támogatója a

 

YouTube Channel

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

 

+36 1 798 7289
(10:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO NYITVATARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 18:00-22:00 (vagy koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány