English version

606@BJC Brit-Magyar Klubfesztivál

606@BJC Brit-Magyar Klubfesztivál

“Háromnapos jazzfesztivál igazi 606 hangulatban!”

 

1. nap // 03.23.

20:00 - BALÁZS JÓZSEF TRIO FEAT. MORNINGTON LOCKETT

A gõzerõvel játszó, virtuóz Mornington Lockett egy másik nagy szaxofonos, a klubja nevében ma is élõ, néhai Ronnie Scott felfedezettje volt. Lockett az egyik legkeresettebb zenész a londoni jazzvilágban. Egyetlen alkalommal volt ezelõtt Magyarországon, 2008-ban, amikor a Nyitott Mûhelyben egy “parázs jam session” keretében Bolla Gabival szétfújták a házat.

Mornington Lockett – szaxofon, Balázs József – zongora, Peczek Lakatos Krisztibán – bõgõ, Balázs Elemér – dob21:30 - ELSA VALLE’S AFROCANDO FEAT. DAVE OLIVER

A zongorista Dave Oliver a latin jazzt játszó londoni együttesek által egyik legkeresettebb zenész. Hallható a Latin Section, a Manteca, a Roberto Pla & His Orchestra, a Conjunto Sabroso és  a The Cuban Sugar Kings koncertjein. Szenvedélyes virtuóz, aki tökéletesen bírja a kubai idiómát, amikor Elsa Valle tavaly márciusban tomboló sikert aratott a londoni 606-ban, Dave volt a zongoristája, akivel szédületes zenei szimbiózist alkottak.

Dave Oliver – zongora, Elsa Valle – ének, Winand Gábor – ének, szaxofon, fuvola, Orbán György – bõgõ, Csízi László – dob, Cziebere József – ütõhangszerek
 


2. nap // 03.24.


20:00 - JUHÁSZ MÁRTON QUARTET  FEAT. BYRON WALLEN

A hangzását és ritmikáját tekintve is kimagasló trombitás Byron Wallen a brit fekete jazz-zenészek új nemzedékének mûvelt és tudatos rétegéhez tartozik, aki olyan egymástól eltérõ zenei közegekben játszott, mint a pop-sztár, Paul Weller Style Council nevû formációja, a jazz-énekes Cleveland Watkiss-szal alakított rendhagyó duo vagy Courtney Pine és Jean Toussaint együttesei, valamint Charles Earland amerikai zenekara.

Byron Wallen – trombita, Juhász Márton – dob, Ibrahima Cheikh Fall – djembe, balafon, ének, Tálas Áron, billentyûk, Matthew Mitchell – gitár, Tóth István – basszusgitár21:30 - TÁLAS ÁRON TRIO FEAT. LOUISE MARSHALL

A hihetetlenül sokoldalú brit jazz és pop/rock énekesnõ, Louise Clare Marshall, pályafutását gyermekkórusokban  kezdte és  a  fekete-angliai  közösség  templomaiban  szívta  magába a gospel és a soul gyökereit. A televízióban is feltûnt Jools Holland mûsoraiban és zenekarával, mellyel sokat szerepelt,  de énekelt Ronnie Wood-dal, Steve Winwood-dal, Van Morrison-nal, Bryan Adams-szel, Bryan Ferry-vel, Robbie Williams-szel – és a lista korántsem teljes.

Louise Clare Marshall – ének, Tálas Áron – zongora, Oláh Péter – bõgõ, Jeszenszky György – dob


3. nap // 03.25.

20:00  - SZAKCSI TRIO FEAT. STAN SULZMANN


A brit jazzvilág veteránja, a minden nádnyelves hangszeren kiváló szaxofonos, Stan Sulzmann, aki jobbnál jobb kisegyütteseket és zenekarokat vezetett, de roppant  eredeti zeneszerzõ is. Hangzása egyéni, kifejezésmódja teljesen eredeti, ugyanakkor sokoldalúsága is figyelemreméltó. Egyformán otthon volt John Dankworth, Mike Gibbs, Graham Collier, Gil Evans vagy Kenny Clarke és Francy Boland közös zenekarában, de játszott John Taylorrel, Clark Terryvel és Kenny Wheelerrel is.

Stan Sulzmann – szaxofon, Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Orbán György – bõgõ, Balázs Elemér – dob21:30 - SZAKCSI LAKATOS RÓBERT QUARTET FEAT. NATALIE WILLIAMS


Natalie Williams énekesnõ Berlinben született és nevelkedett, de magyar anya és az angol költõ, John Hartley Williams lánya. A világhírû zongorista-énekes, Jamie Cullum mondta róla a következõket: “(Natalie) Joss Stone és Erykah Badu egybegyúrva és annak a hússzorosa... Nemrég láttam játszani és hihetetlen élmény volt. Igazi, hús-vér, gyönyörû csillag, méltó mindenkinek a figyelmére.”

Natalie egyszer már énekelt “magyar színekben” egy német-magyar minifesztiválon a berlini B-flat klubban és édesanyja szülõföldjén is szeretne fellépni. Rendszeresen szerepel London két ikonikus klubjában, a Ronnie Scottsban és a 606-ban.

Natalie Williams – ének , Szakcsi Lakatos Róbert – zongora, Fenyvesi Márton – gitár, Barcza-Horváth József – bõgõ, Balogh László – dob


jegyár / nap
2500/1800HUF

 

A JEGYVÁSÁRLÁS MENETE:

 

SZEMÉLYESEN A BJC JEGYPÉNZTÁRÁBAN:
Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdõdõ koncertek esetében 19:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete elõtt 1 órával nyit.

 

SZEMÉLYESEN A JEGYMESTER JEGYIRODÁKBAN:
TOVÁBB >

 

ONLINE:
Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu weboldalon.
TOVÁBB >

 

TELEFONOS FOGLALÁS:
Bizonyos koncertekre telefonon is foglalhat jegyeket, illetve számos programra koncerttermi asztalt is. Az így félretett jegyeket a koncert kezdete elõtti 30. percig tartjuk fent.
+36 70 413 98 37, +36 1 798 7289

 

Ha még nem járt nálunk, további hasznos információkat talál
ITT >

YouTube Channel
V4 2018

-------------------

Elérhetõség:
Cím: 1136 Budapest,
Hollán Ernõ u. 7.


Tel.:

+36 70 413 98 37 
(10:00-18:00)

+36 1 798 7289
(18:00-24:00)

 

Email: info@bjc.hu
 
-------------------

KLUB és KÁVÉZÓ nyitvatartás:

 
hétfõ-csütörtök:
10.00-24.00
péntek-szombat:
10.00-02.00
 

-------------------

BJC BISTRO
NYITVA TARTÁS:

 
hétfõ-csütörtök:
18.00-24.00
péntek-szombat:
18.00-02.00
 


Asztalfoglalás:
+36 1 798 7289
 
-------------------

Jegypénztár:
Nyitvatartási napokon 19:00-22:00 (koncertkezdés elõtt egy órával)

 

 

2014 © JazzArt Közcélú Alapítvány